Családi fotózás

Kisgyermekes szülőként valószínűleg nem dúskálsz a szabadidőben, ezért engedd meg, hogy röviden összefoglaljak mindent, amit a fotózásról tudnod kell. Pár fotóval és nálam járt családok visszajelzéseivel szeretném bemutatni a munkámat; hogy milyen fényképeket készítek, miként zajlik egy fotózás és hogyan tudtok készülni rá.

IMG_9502.jpg
_N4B8744.jpg
_MG_2118.jpg
IMG_3749.jpg

Milyen fotókra számíthattok?

A legfontosabb: természetesség

Folyamatosan keringenek stílusos és impulzív képek a közösségi médiában, de úgy tapasztaltam, a szülők mindig sokkal többre értékelik az egyszerű, érzelmekkel teli fotókat, amikből sugárzik az élet!

IMG_4976.jpg
_MG_8051.jpg
IMG_9072.jpg
_MG_8261.jpg
_N4B8727.jpg
Egyszerűen szavak nincsenek. Nagyon köszönjük!!!!
Annyira megtaláltad Őket a képekben, hogy hihetetlen. Ennyi mosolyt “elraktározni” számunkra. Ezek ők, ezek a pillantások,mosolyok, a fény a szemükben...
Köszönjük!
— Nóra, Gábor és a kissrácok Angliából ( Fotózás a Szegedi Füvészkertben)
IMG_5557.jpg

Hol vállalok fotózást?

családi fotózás szegeden

Főként Szeged környékén fotózunk a családokkal. Havonta járok Budapesten - általában hétvégéken - és egyre több külföldön élő családot fotózom Szegeden és a fővárosban is. Általában a Szegedre érkező családok összekötik a fotózást pl. szülőlátogatással vagy egy hosszú hétvégés kirándulással.

fotózás szegeden túl

Szívesen fotózom bárhol Magyarországon belül és külföldön is. Nagyon szeretek utazni és új embereket megismerni, s bár általában jó előre be vagyok táblázva, kérlek, írj bátran, ha igazán tetszik a fotóim hangulata és szeretnél magatokról hasonló fényképeket - még akkor is, ha Szegedtől messze laktok! Bízom benne, hogy meg tudjuk valósítani a fotózást a távolság ellenére is!

_MG_6715.jpg
Nem tudjuk elégszer megköszönni a csodás képeket! Pedig velünk nem volt könnyű dolgod. Ahogy újra és újra megnézem a képeket folyton elérzékenyülök, úgy gondolom nagyon értesz az érzések, érzelmek megörökítéséhez. Egy örök emlék marad. Köszönjük!!!
— Timi és Gábor családja (Szeged)
Barna nagyon tehetséges fotós, ráadásul megbízható, rugalmas és gyors. Ért a gyerekek nyelvén és minden családtag könnyen el tudta magát engedni a társaságában. Mesterséges, műmosolyos csoportképek helyett őszinte pillanatokat tud elkapni, ezért a képei élettel teliek és természetesek!
— Rita & Robi családja Brüsszelből (Családi fotózás Szegeden)
_MG_8324.jpg

Hol lesz a fotózás konkrétan?

fotós helyszínek

A helyszíneket közösen szoktuk kiválasztani; vannak családok, akik szeretik a mozgalmas, nyüzsgő helyszíneket - örömmel látogatnak el például az állatkertbe, amit a gyerekek is nagyon élveznek. Mások szívesen mennek inkább olyan helyre, ahol csak maguk lehetnek és nincs nézőközönség. Egy rétre vagy dombtetőre például, ahol szabadon lehet rohangálni, birkózni, focizni. Mindenképp olyan helyszín(eke)t fogunk választani a fotózáshoz, ami közel áll hozzátok, ahol a legfelszabadultabban tudtok viselkedni.

IMG_5651.jpg

+1 hasznos tipp helyszínválasztáshoz:

Érdemes lehet ahhoz a családtaghoz igazítani a helyszínválasztást, aki a legnehezebben oldódik. Pl. ha apa hajlamos rá leginkább, hogy feszélyezve érezze magát a fényképezőgép előtt, akkor menjünk olyan helyre amit ő szeret, csináljuk azt, amit ő is élvez, legyen ez horgászás, bicajozás, vizilabdázás vagy bármi más. Az a tapasztalatom, hogy amikor az a személy, aki a legnehezebben oldódik, igazán jól érzi magát és felszabadul, ezt látva egy pillanat alatt mindenki más is elengedi magát!

_MG_7059.jpg
IMG_6159.jpg
IMG_8445.jpg
IMG_8291.jpg
csaladi-fotozas-budapest-balaton-budapesti-fotos-bonabarna

hogyan készülhettek a fotózásra?

Ha már megbeszéltük a helyszín(eke)t és minden más részletet, készítsetek össze pár kényelmes ruhadarabot és egyszerűen tekintsétek ezt a pár órát úgy, mint egy rövid nyaralást; teljesen kikapcsolhattok és egyszerűen játszotok majd egyet a gyerkőcökkel! Én pedig mellékesen készítek rólatok jó képeket. Ha úgy tetszik, gondoljatok erre úgy, hogy nem ti jöttök hozzám fotózásra, hanem én megyek veletek a ti kirándulásotokra!

A fotózás után

A fotózást követő héten küldök nektek 5-7 képet előzetesként emailben. A teljes anyaggal általában 35-40 nap alatt készülök el a nyári (május-szeptember) időszakban, egyébként 3 hét várakozásra számíthattok. A papírképes csomagot postán küldöm majd az általatok megadott (belföldi vagy külföldi) címre.

_N4B8770-cut2.jpg

Családi fotózás árai

A alábbi árak nem tartalmazzák az esetleges útiköltséget (budapesti fotózás esetén 8000 Ft) és az időpontfoglaláshoz szükséges foglalót*, aminek összege hétköznapi fotózás esetén 10.000 ft, hétvégi fotózás esetén 15.000 ft.

közös kirándulás - 70.000 ft

 • Fotózás késő délutántól naplementéig (kb. 3-4 óra)

 • 60 db retusált digitális fotó

 • ajándék 30 db papírkép

laza délután - 45.000 ft

 • 2 órás fotózás

 • 40 db retusált digitális fotó

 • ajándék 20 db papírkép

friss fotók az albumunkba - 30.000 ft

 • 1 órás fotózás

 • 15 db retusált digitális fotó

 • ajándék 10 db papírkép

*visszajáró ügyfeleimtől nem kérek foglalót.

IMG_9140.jpg

Szülők / Családok, akiknek fotózom

Írok röviden azokról a családokról, akikhez rendszeresen járok fotózni - ha az alábbiak alapján magatokra ismersz, biztosan meg fogjuk érteni egymást!

 • Ha szerepelnek is a közösségi oldalakon, nem ott élik az életüket. Fontosabbnak tartják, hogy otthon, élőben, családi körben nézegethessék a papírképeket, albumokat, hogy naponta visszamosolyoghasson rájuk 1-1 keretezett fotó az előszoba faláról.

 • Nem ragaszkodnak a divatos trendekhez, stúdiós képekhez. Annál jobban örülnek, minél inkább sikerül a köztük levő valódi kapcsolatot, a gyerekek igazi csibész, örökmozgó, vidám személyiségét fotókon visszaadnom.

 • Bár örömmel osztok meg képeket facebookon vagy instagramon, ha egy család kifejezi, hogy ők ezt nem szeretnék, inkább megtartanák maguknak és csak maguknak a fotós anyagot, tiszteletben tartom, s nem posztolok a képekből az interneten.

Időpontfoglalás - elérhető szabad dátumok

A fotózás tervezett napja előtt 4-6 héttel (nyári időszakban - májustól szeptemberig - 8 héttel előtte) célszerű érdeklődnötök, így biztosan fogok tudni időpontot adni nektek.